19/4/13

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου αναφορικά με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τις προαγωγές στην Αστυνομία 19/04/2013


Είναι με λύπη που παρατηρώ την επιμονή κάποιων να παραγνωρίζουν τις πολυάριθμες προαγωγές που έχουν γίνει σε ημικρατικούς και άλλους οργανισμούς και να επικεντρώνουν την κριτική τους σε μια αναγκαία προαγωγή που έγινε στην Αστυνομία.

Η προαγωγή που έγινε στην Αστυνομία αφορούσε στον βαθμό του Αστυνόμου Β’ και ήταν άκρως απαραίτητη για να εξυπηρετήσει την οργανωτική δομή της Αστυνομίας και, ειδικότερα, τις ανάγκες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής και οι Βοηθοί του θα έπρεπε να κατέχουν βαθμό ανώτερου αξιωματικού. Η επιλογή του συγκεκριμένου αξιωματικού έχει γίνει με βάση τα νομοθετημένα κριτήρια. Πρόκειται για έναν άξιο και ικανό αξιωματικό ο οποίος υπερείχε των συνυποψηφίων του σε εκπαίδευση και εμπειρίες και, των πλείστων εξ αυτών, σε αρχαιότητα.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό για κομματικά κριτήρια, πράγμα το οποίο είναι ξένο προς τις δικές μας διακηρύξεις και την πολιτική αυτής της Κυβέρνησης. Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσουν όλοι σύντομα: Η ύπαρξη μιας άλλης εποχής την οποία θα διακρίνει η αξιοκρατία και η ισονομία στην Αστυνομία.