17/4/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απένειμε τιμητική πλακέτα στον Λειτουργό της Α.Η.Κ. κ. Στέλιο Στυλιανού 17/04/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου απένειμε σήμερα, σε ειδική τελετή στο γραφείο του, τιμητική πλακέτα στον Λειτουργό της Α.Η.Κ κ. Στέλιο Στυλιανού, ο οποίος διέσωσε ναυαγό ερασιτέχνη ψαρά στη θαλάσσια περιοχή του Βασιλικού.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Η.Κ. κ. Χαράλαμπος Τσουρής, ο Γενικός Διευθυντής της Α.Η.Κ κ. Στέλιος Στυλιανού, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας κ. Δώρος Αχιλλέως, ο Πρόεδρος του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου κ. Νεόφυτος Παπαμιλτιάδους και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον κ. Στυλιανού, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε τα ακόλουθα: «Στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας περιπτώσεις και συμπεριφορές όπως αυτές που τιμούμε σήμερα μας διαβεβαιώνουν πως υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης, πως δεν χάθηκαν όλα αφού η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά που χαρακτηρίζουν τον λαό μας δεν υπέστησαν κανένα ‘κούρεμα’ και καμιά περικοπή.

Ο Στέλιος Στυλιανού, χειριστής μηχανών στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, επέδειξε στον ύψιστο βαθμό τις αρετές αυτές στις 16 Μαρτίου, όταν πληροφορήθηκε από εργάτες που δούλευαν στην ανέγερση της μονάδας αφαλάτωσης για τον εντοπισμό του ναυαγού ερασιτέχνη ψαρά Γιώργου Γεωργίου στη θαλάσσια περιοχή του Βασιλικού. Χωρίς κανένα δισταγμό έπεσε στο νερό και μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες κολύμπησε περίπου τετρακόσια μέτρα από την ακτή για να διασώσει από βέβαιο πνιγμό έναν καθ’ όλα άγνωστο του άνθρωπο, θέτοντας τη δική του ζωή σε άμεσο κίνδυνο.
Ο Στέλιος επέδειξε γενναιότητα, αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Εντούτοις, ο ίδιος προτίμησε να τηρήσει σιγή γι’ αυτή του τη γενναιοψυχία, θεωρώντας ότι απλώς έπραξε το καθήκον του, γεγονός που τον τιμά ακόμη περισσότερο.

Γι’ αυτό θέλω τόσο ως άνθρωπος, αλλά και με την πολιτική μου ιδιότητα ως Προέδρου της Βουλής να συγχαρώ εκ μέρους όλου του Σώματος τον Στέλιο για τη φιλαλληλία και το απαράμιλλο ήθος του και να πω ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν πρέπει να μένουν απαρατήρητες, αλλά να τυγχάνουν επιβράβευσης από την πολιτεία, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας».

Ο κ. Στυλιανού εξέφρασε τη μεγάλη του συγκίνηση για την απόδοση τιμών προς το πρόσωπο του για κάτι το οποίο εκείνος, όπως είπε, θεώρησε ως απλό καθήκον και θα του αρκούσαν οι επαινετικές επιστολές των προϊσταμένων του.