13/3/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Πρέσβειρας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε, στο γραφείο του, εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κύπρο δρα Gabriela Guellil.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στον τομέα της άμυνας, καθώς και οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών .

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και το ζήτημα που αφορά την προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ). Ο κ. Φωτίου και η δρ Guellil αναφέρθηκαν επίσης στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την Πρέσβειρα για την πρόθεση της νέας Κυβέρνησης, η οποία αποτελεί μια από τις βασικές της προτεραιότητες, να υποβάλει αίτηση για ένταξη της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» και ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια της χώρας της στην προσπάθεια αυτή.

Ο Υπουργός Άμυνας και η Πρέσβειρα της Γερμανίας επιβεβαίωσαν, τέλος, για ακόμη μια φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασαν την πεποίθηση και την πολιτική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων.