5/2/13

Δήλωση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με τις επικρίσεις στο θέμα της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία 05/02/2013

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις επικρίσεις στο θέμα της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου γιατί, στη δίνη της αλόγιστης και της επί παντός επιστητού προσπάθειας για κριτική στην Κυβέρνηση, σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ ενέπλεξαν σε αυτή τη διαδικασία και το θέμα της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία.

Σε μια προσπάθεια να περάσουν την εικόνα ακυβερνησίας, μια προσπάθεια την οποία συνειδητά και συστηματικά καταβάλλουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν προβεί σε δηλώσεις καλώντας με να σταματήσω να είμαι απαθής και να αναλάβω πρωτοβουλία για επίλυση της διαφοράς στην οικοδομική βιομηχανία.

Εάν οι προθέσεις τους ήταν αγαθές θα φρόντιζαν, πριν προβούν σε αυτές τις δηλώσεις, το λιγότερο να επικοινωνήσουν με την Υπουργό ή με τη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να τους δώσουμε πλήρη ενημέρωση για τις δύο μεσολαβητικές προτάσεις που η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει υποβάλει για επίλυση της διαφοράς. Η τελευταία μεσολαβητική πρόταση υποβλήθηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, πριν από την έναρξη της απεργίας.

Θα τους ενημέρωνα, επίσης, για τις πολύωρες συναντήσεις που έγιναν χθες και σήμερα, τόσο κατ’ ιδίαν όσον και διά τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), όπως για την ανταλλαγή απόψεων που συστηματικά γίνεται με τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος με στόχο να υποβοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσης.

Θα τους ενημέρωνα, επίσης, για το τι προνοούν οι μεσολαβητικές προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ίσως αυτό θα τους βοηθούσε να κρίνουν και να αποφασίσουν εάν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε προσπάθειες για την επίλυση της διαφοράς.

Πραγματικά είναι λυπηρό και δεν βοηθά καθόλου τις εργασιακές σχέσεις στον τόπο μας το γεγονός ότι, στην προσπάθεια να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά, εκλογικά συμφέροντα, γίνεται αυτή η επίθεση που δεν αφορά στο πρόσωπο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αφορά στους θεσμούς.

Εμείς πραγματικά θεωρούμε ότι δεν αξίζει τον κόπο να πούμε τίποτα περισσότερο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας πάντοτε μέσα στα πλαίσια του διαμεσολαβητικού μας ρόλου ώστε να βρούμε τη λύση. Λύση η οποία θα εξευρεθεί γύρω από το πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε ήδη υποβάλει προς τις δύο πλευρές».