31/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέφθηκε την κοινότητα Κάμπου 31/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης επισκέφθηκε, σήμερα, την κοινότητα Κάμπου για να εξετάσει προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και τις γύρω κοινότητες, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Αριστοδήμου και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάμπου, καθώς και τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Ορφανίδη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Τσακκίστρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αρδευτικών τμημάτων της ευρύτερης περιοχής «Μαύρες Συκιές» Τσακκίστρας, «Ξερός Ποταμός» Γερακιών και «Ποταμός Καλογήρου» Κάμπου. Ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι γίνεται επεξεργασία σχετικής πρότασης σε υπουργικό επίπεδο για τη δημιουργία κυβερνητικού υδατικού έργου στην περιοχή το οποίο θα εξυπηρετεί τα τρία αρδευτικά τμήματα.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης εποχιακών δασοπυροσβεστών. Αναφορικά με αυτό το θέμα, ο κ. Υπουργός είπε ότι για την περιοχή Κάμπου προβλέπεται να διατηρηθεί ο υφιστάμενος αριθμός δασοπυροσβεστών.
Επίσης, οι εκπρόσωποι της κοινότητας Κάμπου αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με την ολοκλήρωση του δρόμου που οδηγεί προς το δασικό μουσείο της κοινότητας. Ο κ. Υπουργός είπε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να βοηθηθεί η κοινότητα από κονδύλια του Τμήματος Δασών ώστε να ολοκληρωθεί ο δρόμος εντός του 2013.
Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης του μουσείου αλλά και την ανάγκη για ενίσχυση του δικτύου υδατοπρομήθειας της κοινότητα Κάμπου, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής ντεποζίτου στον χώρο του μουσείου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του, και για να καλύψει υψομετρικά τις ανάγκες υδατοπρομήθειας της κοινότητας.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων έθεσαν το αίτημα για μείωση στην τιμή πώλησης των καυσόξυλων και αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την αγροτική τους ανάπτυξη. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου Γεωργίας να στηρίξει την κοινότητα και έδωσε οδηγίες όπως δοθεί οικονομική ενίσχυση για τις αγροπεριβαλλοντικές δράσεις και των δύο κοινοτήτων. Τέλος, ανέφερε ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα της μείωσης της τιμής πώλησης των καυσόξυλων σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα.