11/1/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη σε εκδήλωση του Παγκύπριου Αθλητικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μικρών Σκαφών, στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα 11/01/2013

Είναι για μένα ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Αθλητικό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Μικρών Σκαφών.
Ως νησιώτες έχουμε γενικά μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη θάλασσα είτε ως αλιείς – επαγγελματίες και μη – είτε ως απλοί κολυμβητές, δύτες, ή ενασχολούμενοι με τη ναυσιπλοΐα και την ιστιοπλοΐα. Αυτή η σύνδεση και εξάρτησή μας από τη θάλασσα θα πρέπει να συνεπάγεται σεβασμό προς το θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και επιμόρφωση σε θέματα ασφάλειας.
Ο ρόλος των σχολών εκπαίδευσης στην επιμόρφωση των πολιτών όσον αφορά την ενασχόλησή τους με τα θαλάσσια αθλήματα είναι ουσιαστικός. Ο Παγκύπριος Αθλητικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μικρών Σκαφών μέσα από τις δραστηριότητές του και τη λειτουργία της Σχολής Ναυσιπλοΐας - Ιστιοπλοΐας συμβάλλει στην επιμόρφωση σε θέματα ασφάλειας και στην πρακτική εκπαίδευση των μελών και των εκπαιδευομένων του.
Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου τόσο στον Σύνδεσμο για το έργο που διεξάγει όσο και στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους που θα παραλάβουν σήμερα διπλώματα δόκιμου καπετάνιου και καπετάνιου σκάφους αναψυχής ανοικτής θάλασσας. Θα ήθελα, επίσης, να σας διαβεβαιώσω ότι το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, θα είναι πάντοτε δίπλα σας, αρωγός στο αξιόλογο έργο που επιτελείτε.
Εύχομαι να απολαμβάνετε τη θάλασσα με τα ταξίδια σας, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλειά σας και τον σεβασμό προς το θαλάσσιο περιβάλλον.