19/11/12

Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στο Στρασβούργο 19/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει αύριο στο Στρασβούργο, όπου θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για Πολιτικό Διάλογο μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Στη συνέχεια η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλους αξιωματούχους.


Η Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο το πρωί της 20ης Νοεμβρίου. Το μεσημέρι η δρ Μαρκουλλή, σε αντικατάσταση της Υπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, θα εκπροσωπήσει την Ένωση στη συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου μεταξύ ΕΕ-Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα εκπροσωπήσουν ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Thorbjorn Jarland και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας η οποία προεδρεύει της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα θέματα της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, ιδιαίτερα στις χώρες της Νότιας Μεσογείου, καθώς και στο θέμα της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.


Στη συνέχεια η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΣτΕ. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ κ. Nils Muiznieks. Η δρ Μαρκουλλή θα έχει επίσης συναντήσεις τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κ. Dean Spielman, καθώς και με τον Κύπριο Δικαστή του ΕΔΑΔ κ. Γεώργιο Νικολάου και τον Έλληνα Δικαστή κ. Λίνο Σισιλιάνο.


Το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Στρασβούργο θα διοργανώσει δεξίωση προς τιμήν της Υπουργού Εξωτερικών, στην οποία θα παραστούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, ο Πρόεδρος του ΕΔΑΔ, αξιωματούχοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και η Επίτροπος κα Ανδρούλα Βασιλείου.