11/9/12

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στις εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου 11/09/2012

Άρχισαν σήμερα στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, οι εργασίες της Ολομέλειας της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA). Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί τριμελής αντιπροσωπία, αποτελούμενη από τους Βουλευτές, δρα Πάμπο Παπαγεωργίου, κ. Γεώργιο Τάσου και κ. Σοφοκλή Φυττή.

Την επίσημη έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης κήρυξε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα κ. Mahinda Rajapaksa, ενώ την επίσημη εναρκτήρια τελετή προσφώνησε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα κ. Chama Rajapaksa, στην παρουσία των Γενικών Γραμματέων της Κοινοπολιτείας και του CPA, καθώς και 700 και πλέον κοινοβουλευτικών από τα Κοινοβούλια των χωρών μελών του Συνδέσμου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι από τις 8 Σεπτεμβρίου ο δρ Παπαγεωργίου συμμετέχει στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, ως Περιφερειακός Αντιπρόσωπος.

Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης πραγματοποιήθηκαν οι εννέα χωριστές περιφερειακές συναντήσεις του Συνδέσμου. Η Κύπρος συμμετέχει στην Περιφέρεια των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της εν λόγω Περιφέρειας παρουσιάστηκε γραπτή ενημέρωση του κυπριακού κλάδου για τις δραστηριότητές του κατά το τελευταίο τρίμηνο. Περιλήφθηκαν σε αυτήν αναφορές, μεταξύ άλλων, στην πορεία του κυπριακού προβλήματος και στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.