20/7/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ 20/07/2012

Η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε σκληρή μάχη για το περιεχόμενο του Ψηφίσματος 2058 του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο υπογράμμισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έγκριση του ψηφίσματος.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίηση της για την έγκριση του Ψηφίσματος 2058 του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο για ακόμη έξι μήνες.

Η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο είναι απαραίτητη, λόγω της κατάστασης που προκάλεσε και συντηρεί η παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και η παρουσία δεκάδων χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε σκληρή μάχη για το περιεχόμενο του ψηφίσματος και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το τελικό αποτέλεσμα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει τις ευχαριστίες της στα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που στάθηκαν συνεπή σε θέματα αρχών και ήταν υποστηρικτικά στις θέσεις μας. Εκφράζει, επίσης, ευχαριστίες και προς τον ΟΗΕ για τις υπηρεσίες που παρέχει στο πλαίσιο της ειρηνευτικής του αποστολής στην Κύπρο»