20/7/12

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με το ΕΤΕΚ 20/07/2012



Η πολεοδομική πολιτική και η ανάπτυξη ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου.  




Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, η κα Μαύρου αντάλλαξε απόψεις με το ΕΤΕΚ για ζητήματα που άπτονται της ευρύτερης πολεοδομικής πολιτικής και τρόπους αναζωογόνησης της ανάπτυξης.
Η κα Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της επίσπευσης της έκδοσης Αδειών Ανάπτυξης και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς μια πιο άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού. Η βελτίωση στον τομέα της έκδοσης Αδειών Ανάπτυξης λειτουργεί υποστηρικτικά στην ευρύτερη οικονομία και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί, ανέφερε η κα Υπουργός.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της Πολεοδομικής Αμνηστίας. Η κα Μαύρου ενημέρωσε το ΕΤΕΚ για την πορεία των προσπαθειών για μεταρρύθμιση του συστήματος που ως στόχο έχουν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών που παραμένουν για δεκαετίες χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας. Η κα Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί με την Υποβολή Δηλώσεων Πρόθεσης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 31η Οκτωβρίου 2012.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα μέτρα που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των σχετικών νομοθεσιών, κωδίκων και διαδικασιών και ενημερώθηκε το ΕΤΕΚ για το πώς προχωρούν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου αναφορικά με την ολοκλήρωση των υποδομών για ορθή διαχείριση αποβλήτων και απορριμμάτων.