30/11/12

Επίσκεψη της Υπουργού Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας στην Κύπρο 30/11/2012

H Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας κα Majlinda Bregu πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο μεταξύ 2 και 4 Δεκεμβρίου ύστερα από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Η επίσκεψη της κας Bregu αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δρος Edmond Panariti στην Κύπρο, στις 4 Οκτωβρίου, και της επίσκεψης της δρος Κοζάκου-Μαρκουλλή στα Τίρανα στις 31 Ιουλίου.


Τη Δευτέρα η κα Bregu θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών. Θα επακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Αλβανίας, το επίκεντρο των οποίων θα αποτελέσει η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας εν όψει και των Συμπερασμάτων για την Αλβανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου.


Μετά το πέρας της συνάντησης θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης της Αλβανίας, για συνεργασία στον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και ακολούθως η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν της κας Bregu.


H Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 4 Δεκεμβρίου.