30/11/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στα εγκαίνια της 28ης έκθεσης καλλωπιστικών πουλιών που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Μελωδικών και Καλλωπιστικών Πουλιών, στη Λευκωσία 30/11/2012


Οι σχέσεις του ανθρώπου με τα ζώα χρονολογούνται από την ημέρα εμφάνισής τους πάνω στη γη. Οι άνθρωποι και τα ζώα μέσα στο φυσικό περιβάλλον είναι αλληλοεξαρτώμενα και η ισορροπία και η αρμονία μεταξύ τους πρέπει να είναι επιδίωξη και στόχος μας.

Σήμερα, με την αστικοποίηση του πληθυσμού, αναπτύσσεται και πάλι έντονα η σχέση του ανθρώπου με ορισμένες κατηγορίες ζώων. «Ζώα συντροφιάς» όπως σκύλοι, γάτοι, ωδικά και άλλα παραδείσια πουλιά είναι πλέον επιτακτική ανάγκη στη ζωή μας. Μας προσφέρουν συντροφιά, προστασία, αναψυχή και δικαιολογημένα αποτελούν μέρος της οικογένειάς μας. Τα ζώα αυτά όμως έχουν τις δικές τους ανάγκες, τις οποίες οφείλουμε να ικανοποιούμε για να είναι και αυτά ευτυχισμένα, ήρεμα και υγιή.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Μελωδικών και Καλλωπιστικών Πουλιών, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, με τις δραστηριότητες του και την επιμόρφωση των μελών του σε θέματα σωστής εκτροφής και διαχείρισης, εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των «πουλιών συντροφιάς», παρέχοντας σε αυτά την απαραίτητη προστασία και φροντίδα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ευημερία τους που είναι στόχος όλων μας.

Η σημερινή 28η Έκθεση Καλλωπιστικών Πουλιών δίνει την ευκαιρία στα μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις καθώς και να λύσουν τυχόν απορίες και προβλήματα που τους παρουσιάζονται στα στάδια εκτροφής και συμβίωσης με τα πανέμορφα πουλιά συντροφιάς.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στο πλατύ κοινό να θαυμάσει μια πλουσιότατη ποικιλία καναρινιών, παπαγάλων και άλλων παραδείσιων πουλιών, να έλθει σε επαφή με τους εκτροφείς και διοργανωτές της έκθεσης και να πληροφορηθεί για οτιδήποτε αφορά τα πουλιά αυτά.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Μελωδικών και Καλλωπιστικών Πουλιών για την πρωτοβουλία να διοργανώσει τη σημερινή έκθεση και για τις συνολικές προσπάθειες του για τη σωστή εκτροφή, φύλαξη και συντήρηση των «πουλιών συντροφιάς». Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος πάντοτε θα σας συμπαρίσταται και θα σας προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια.


-------------------------

Σημ.: Την ομιλία θα διαβάσει εκ μέρους του Υπουργού Γεωργίας ο Πρώτος Λειτουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Λούης Τσαγγαρίδης.