24/11/12

Η Βουλευτής κα Α. Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της ΚΣΣΕ, στη Γενεύη 24/11/2012

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου αναχωρεί αύριο για τη Γενεύη, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί ακρόαση με θέμα την αποτελεσματική και δίκαιη επιστροφή μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υποδοχής. Επίσης τη συνεδρία θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, το θέμα της κατάστασης των οικιακών βοηθών στην Ευρώπη, η εμπορία οικονομικών μεταναστών για καταναγκαστική εργασία, η ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ευρώπη, η διαχείριση της έλευσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών, αιτητών πολιτικού ασύλου και προσφύγων στις νότιες ακτές της Μεσογείου, καθώς και η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία.