24/11/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Γερμανία και το Σουρινάμ 24/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, αναχωρεί αύριο για τα Σκόπια, όπου στις 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κα Υπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Nikola Poposki, με επίκεντρο της συζήτησης την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Παράλληλα, η δρ Μαρκουλλή θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Gjorgje Ivanov, ενώ θα έχει, επίσης, συναντήσεις με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Teuta Arifi και με τον Πρέσβη και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα κ. Aivo Orav.

Στη συνέχεια, η Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Γερμανία για να συμμετάσχει στο 11ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας με γενικό θέμα: «Europe and its Neighbours – Common Responsibility for a Stable Continent», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο μεταξύ 27 και 28 Νοεμβρίου. Η δρ Μαρκουλλή, υπό την ιδιότητά της ως Υπουργού Εξωτερικών της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ, θα απευθύνει ομιλία κατά την εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου.

Στις 28 Νοεμβρίου, η κα Υπουργός θα αναχωρήσει για το Σουρινάμ, όπου θα εκπροσωπήσει την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Βαρόνη Catherine Ashton στην 24η Σύνοδο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού – Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΑΚΕ-ΕΕ) η οποία θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα Παραμαρίμπο, μεταξύ 27 και 29 Νοεμβρίου. Στις 29 Νοεμβρίου η δρ Μαρκουλλή θα προσφωνήσει τη Σύνοδο.

Η Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου.