23/11/12

Υπογραφή συμβολαίου για την ανέγερση του νέου Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' Δασούπολης 23/11/2012

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η σύμβαση για την ανέγερση – αντικατάσταση του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' Δασούπολης, συνολικού ύψους €6.693.944,00 + Φ.Π.Α., η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν σε 14 ημέρες το αργότερο και να ολοκληρωθούν σε 23 μήνες.

Η σύμβαση αφορά την ανέγερση – αντικατάσταση του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και την αναβάθμιση της αίθουσας πολλαπλής χρήσης στη Δασούπολη.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά την ανέγερση του νέου Λυκείου το οποίο θα κατασκευαστεί στον χώρο των υφιστάμενων γηπέδων και θα διαρκέσει 18 μήνες. Η δεύτερη φάση θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στον χώρο των υφιστάμενων κτηρίων και θα διαρκέσει πέντε μήνες.

Η μελέτη έγινε από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Αλέξανδρου Λειβαδά και ανατέθηκε μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Η προκήρυξη και η αξιολόγηση των προσφορών έχουν γίνει από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, που είναι και η αναθέτουσα Αρχή.

Το σχετικό συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Ολυμπία Στυλιανού και εκ μέρους του ανάδοχου «Cyfield Development Public Limited» ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Χρίστος Χρίστου, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους και του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αντρέα Παττίχη.