18/11/12

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων 18/11/2012



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου.


Επίσης ο Υπουργός Άμυνας θα λάβει μέρος στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα όπως η Συγκέντρωση και ο Διαμοιρασμός (Pooling & Sharing), οι ευρύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα άμυνας, καθώς και άλλα θέματα. Ακολούθως, οι Υπουργοί θα εξετάσουν τις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις και Αποστολές της ΕΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).


Οι Υπουργοί Άμυνας θα έχουν κοινό γεύμα εργασίας με τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, όπου θα συζητήσουν την επικείμενη πιθανή Μη Στρατιωτική Αποστολή στο Μάλι, καθώς και τα θέματα Άμυνας που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2013.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Άμυνας θα υπογράψει με τον Τσέχο ομόλογο του κ. Alexandr Vondra Συμφωνία για την Προστασία και την Ανταλλαγή Διαβαθμισμένων Πληροφοριών.