14/11/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε συνδικαλιστικές οργανώσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων 14/11/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΕΤΥΚ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης Συνδικάτων.


Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ κ. Νίκος Μωυσέως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο επιδώσαμε υπόμνημα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού Κινήματος. Αναλύσαμε τις θέσεις μας, ανταλλάξαμε απόψεις γι’ αυτά τα θέματα και μας έγινε ανάλυση για το πού βρισκόμαστε στο διάλογο με την Τρόικα».


Κληθείς να αναφερθεί στις θέσεις του Προέδρου Χριστόφια σε σχέση με την Τρόικα, ο κ. Μωυσέως είπε ότι «ο Πρόεδρος έχει τις δικές του εκτιμήσεις, τις σεβόμαστε και δεν θα θέλαμε να τις δημοσιοποιήσουμε».


Ερωτηθείς για τις θέσεις του Κινήματος, όπως αναφέρονται στο υπόμνημα και την ανταπόκριση από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μωυσέως είπε ότι «η ανταπόκριση του Προέδρου όσον αφορά τα γενικότερα θέματα που μας απασχολούν και τη γενικότερη φιλοσοφία που η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καθορίσει ως νέες πολιτικές για το θέμα της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της κοινωνικής πολιτικής είναι θετική, και ο Πρόεδρος συμφωνεί με τις θέσεις του ευρωπαϊκού και του κυπριακού συνδικαλιστικού Κινήματος».