16/8/12

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 16/08/2012

Τα μέτρα που η ΕΔΕΚ καταγράφει ως αναγκαία για την εξυγίανση της οικονομίας, η Κυβέρνηση ήδη τα εφαρμόζει. Με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις της Κυβέρνησης έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού, εκσυγχρονίζεται η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες της δημόσιας υπηρεσίας, καθώς και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Το θέμα δε της αναδιάρθρωσης της ΑΤΑ, αυτό τυγχάνει διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η αναφορά της ΕΔΕΚ στην ανάγκη λήψης των συγκεκριμένων μέτρων καταδεικνύει ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει τα ορθά μέτρα για επίλυση προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν στην οικονομία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και που καμιά κυβέρνηση προηγουμένως δεν άγγιξε. Αυτό, δυστυχώς, όχι μόνο προσπαθεί να αποκρύψει η ΕΔΕΚ, αλλά παράλληλα επιχειρεί να αποκρύψει τις ευθύνες όλων αυτών που εξέθεσαν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα στην ελληνική οικονομία, γεγονός που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην οικονομία του τόπου και βαθαίνει την ύφεση.
Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλει η ΕΔΕΚ να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι μία: Αν δεν υπήρχε η μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία και η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησής τους, η Κύπρος δεν θα κατέφευγε στο μηχανισμό.