13/6/12

Παρεμβάσεις των βουλευτών κ.κ. Πάμπου Παπαγεωργίου και Σοφοκλή Φυττή σε θεματικά εργαστήρια στο πλαίσιο του 42ου Περιφερειακού Συνεδρίου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου 13/06/2012

Κατά τις εργασίες του 42ου Περιφερειακού Συνεδρίου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), που συνεχίζονται στο Εδιμβούργο, διεξήχθησαν χωριστές συζητήσεις σε επίπεδο Ολομέλειας για τις πολιτικές αλλαγές στον 21ο αιώνα με ιδιαίτερες αναφορές στις στρατιωτικές παρεμβάσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, για τον ρόλο των ΜΜΕ στη δημοκρατική παρουσίαση των κοινοβουλευτικών δρώμενων προς το κοινό καθώς και για την επιρροή των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο σε σχέση με την πολιτική επικοινωνία.
Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων της Μεσογείου, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από τους συμμετέχοντες κυρίως διαδικαστικά θέματα, μεταξύ αυτών και η ανακοίνωση για την ανάληψη της διοργάνωσης του 45ου Περιφερειακού Συνεδρίου του CPA από την Κύπρο το 2015. Η επόμενη Περιφερειακή Συνάντηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Συνδέσμου στη Σρι Λάνκα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Κατά τη διάρκεια των θεματικών εργαστηρίων χθες, ο βουλευτής δρ Πάμπος Παπαγεωργίου, σε παρέμβασή του στο θέμα που αφορούσε την εμπειρία της Ιρλανδίας στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και των συνεπαγόμενων κοινοβουλευτικών λειτουργιών με λιγότερους οικονομικούς πόρους, επισήμανε ότι εάν στις συνειδήσεις των πολιτών ριζώσουν αμφιβολίες για την αποτελεσματική και διαφανή λειτουργία των Κοινοβουλίων τους, οι εντυπώσεις δύσκολα σβήνονται με μέτρα λιτότητας, όσο άμεσα και πρακτικά μπορεί να είναι τα μέτρα αυτά.
Σε άλλο θεματικό εργαστήριο που ασχολήθηκε με το θέμα των προληπτικών δαπανών, ο βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής υπογράμμισε τη μεγαλύτερη σημασία της πρόληψης έναντι οποιασδήποτε θεραπείας, ειδικότερα σε τομείς σχετικούς με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ενδοοικογενειακή βία, την παράνομη εμπορία ατόμων, τις ίσες ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών, την ξενοφοβία καθώς και τον αναλφαβητισμό και την εξάπλωση της μάστιγας των ναρκωτικών.