26/6/12

Συναυλία της βυζαντινής χορωδίας «Ιωάννης Δαμασκηνός» και έκθεση εικόνων στη Γρανάδα 26/06/2012

Καταπληκτική επιτυχία σημείωσε η συναυλία της βυζαντινής χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός» που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Γρανάδας, στις 23 Ιουνίου. Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού της Γρανάδας. Η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Πατρός Δημοσθένους ερμήνευσε βυζαντινούς ύμνους που κατενθουσίασαν το πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την εκκλησία.
Η Βασίλισσα Σοφία τίμησε με την παρουσία της τη συναυλία. Η Βασίλισσα συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Γρανάδας, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Ισπανία κ. Αντώνη Τουμαζή, τις Αρχές της πόλης και τον Έλληνα Πρέσβη.
Στις 22 Ιουνίου στους χώρους της Αρχιεπισκοπής τελέστηκαν επίσης, από τον Αρχιεπίσκοπο Γρανάδας και τον Κύπριο Πρέσβη, τα εγκαίνια έκθεσης εικόνων με τίτλο «Η θρησκευτικότητα στην Κύπρο». Ο κ. Τουμαζής ανέγνωσε μήνυμα της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή και ο Πατήρ Δημοσθένης μετέφερε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄.
Η έκθεση διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και του Κέντρου Βυζαντινών , Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας.