14/6/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την εγκύκλιο Ερντογάν 14/06/2012

Πρόκληση προς την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και προς την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί η εγκύκλιος που εξέδωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους διπλωμάτες και τεχνοκράτες της Τουρκικής Κυβέρνησης με οδηγίες να μην παρίστανται σε συνεδρίες της ΕΕ στις οποίες θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση από την ΕΕ γι αυτό το γεγονός.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε η Πρεσβεία της Δανίας με την ευκαιρία της Δανικής Προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει την εγκύκλιο του Τούρκου Πρωθυπουργού, είπε: «Αυτή η εγκύκλιος είναι πρώτα από όλα μια πρόκληση προς την ΕΕ και ασφαλώς προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Κύπρος από την 1η Ιουλίου θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου, άρα, ό,τι κάνει αρνητικό η Τουρκία και ό,τι λέει αναφορικά με το 'πάγωμα' των σχέσεων με την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αποτελεί πρόκληση και προσβολή προς την ίδια την ΕΕ και μάλιστα από μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΄Ενωση.

Θέλουμε να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα κάνει διαβήματα προς την ΕΕ, η οποία πρέπει να αντιδράσει και να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την Τουρκία γι΄ αυτή την απαράδεκτη στάση που ακολουθεί».