3/6/12

Αναχώρηση της Υπουργού Εσωτερικών για τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο 03/06/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου αναχωρεί την Τρίτη, 5 Ιουνίου για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εισηγητές εκθέσεων για προτάσεις νομοθετημάτων που αφορούν τις αρμοδιότητές της εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Κύπρο. Στόχος των συναντήσεων είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Η κα Υπουργός θα μεταβεί στη συνέχεια στο Λουξεμβούργο για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου. Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Ιδιαίτερης σημασίας για την Κύπρο είναι το θέμα που αφορά την εφαρμογή του κοινού πλαισίου για ειλικρινή και έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που υφίστανται ιδιαίτερες πιέσεις λόγω μικτών μεταναστευτικών ροών, το θέμα του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου καθώς και οι Συμφωνίες Επανεισδοχής.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου η κα Μαύρου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ομολόγους της κατά τις οποίες θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Η κα Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή
, 8 Ιουνίου.