10/5/12

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή εγκαινίων της Νέας Υδατοδεξαμενής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού
 
10/05/2012


Να μη μεταδοθεί πριν τις 11.30 π.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στην σημερινή εκδήλωση για να τελέσω τα εγκαίνια της Νέας Υδατοδεξαμενής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, η οποία στόχο έχει να αυξήσει την αποθηκευτική δυνατότητα και να ενισχύσει την παροχή νερού ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.
Η απεξάρτηση της ύδρευσης από τη βροχόπτωση αποτελεί στόχο του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και προωθείται με κεντρικούς άξονες τη διασφάλιση ενοποιημένης πολιτικής, επαρκούς, σύγχρονης και αυστηρά εφαρμοζόμενης νομοθεσίας και την αειφορία των φυσικών πόρων.

Το Υπουργείο συνεχώς μελετά, σχεδιάζει, αναθεωρεί και λαμβάνει άμεσα μέτρα για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και την αντιμετώπιση της ανομβρίας και την απεξάρτηση της παροχής πόσιμου νερού από τις καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών αναγκαία προϋπόθεση ήταν και είναι πάντοτε η δημιουργία, προώθηση, αναβάθμιση και κατασκευή έργων, όπως είναι οι Σταθμοί Επεξεργασίας Λυμάτων, οι Μονάδες Αφαλάτωσης και άλλα έργα, όπως η εν λόγω υδατοδεξαμενή, που διεξάγονται για κοινό όφελος.

Αναμφισβήτητα, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα έργα αυτά και στην ορθολογική ανάπτυξη της ευρύτερης αστικής περιοχής Λεμεσού, αφού ένας από τους κύριους σκοπούς του είναι η παροχή ικανοποιητικής ποιότητας και ποσότητας νερού για κάλυψη τόσο των οικιακών όσο και των εμποροβιομηχανικών αναγκών των καταναλωτών του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού για τη συνεχή και αδιάλειπτη συμμετοχή του σε όλες τις προσπάθειες που συλλογικά καταβάλλονται πρώτιστα για την ανάπτυξη της Λεμεσού αλλά και της Κύπρου ευρύτερα.

Είμαι βέβαιος ότι το Συμβούλιο θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσφορά του στην κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, ενισχύοντας τις δικές μας προσπάθειες και στηρίζοντας τη γενικότερη ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελείτε.