28/5/12

 
Ο Υπουργός Εμπορίου αναχωρεί για τις Βρυξέλλες
 
28/05/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει αύριο στο Συνέδριο «Mission Growth – Europe at the Lead of the New Industrial Revolution» που διοργανώνει ο Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας κ. Antonio Tajani. Την Τετάρτη ο κ. Συλικιώτης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας και την Πέμπτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σχηματισμό Υπουργών Εμπορίου.
Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Συλικιώτης θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με αριθμό αξιωματούχων της ΕΕ, αρμοδίων για τα θέματα που θα χειριστεί το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κατά την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας (Eurochambres) κ.κ. Alessandro Barberis και Arnaldo Abruzzini, την Πρόεδρο της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) κα Amalia Sartori, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) κ. Brian Simpson, τον Επίτροπο Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών κ. John Dalli και, τέλος, με τον Πορτογάλο Ευρωβουλευτή κ. Antonio Fernando Correia De Campos, εισηγητή της πρότασης Κανονισμού για τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές.

Την Τετάρτη ο Υπουργός Εμπορίου θα συναντηθεί, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, με τον Επίτροπο Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας κ. Antonio Tajani, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον Υπουργό Σχέσεων Εργασίας και Υποθέσεων Καταναλωτών και Ταχυδρομείων του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Norman Lamb, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI) κ. Klaus-Heiner Lehne και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA) κ. Vital Moreira.

Τέλος, την Πέμπτη, μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Συλικιώτης θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών κ. Michel Barnier.

Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 1 Ιουνίου.