22/5/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του στη Βιέννη
 
22/05/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στη Βιέννη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστρία η οποία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας, στη Βιέννη. Θα μιλήσει, επίσης, ο Πρόεδρος της Αυστρίας κ. Heinz Fischer.


Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο οποίο θα πάρουν μέρος Κύπριοι και Αυστριακοί επιχειρηματίες, θα μιλήσουν, επίσης, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλείδης.


Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Werner Faymann.


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της Βιέννης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Michael Haupl.


Στη Βιέννη ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνοδεύεται από τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια, την Υπουργό Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αυστρία κ. Κώστα Παπαδήμα και τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Μάριο Ιερωνυμίδη.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν στη Βιέννη αναχωρούν για την Κύπρο απόψε.