22/5/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορμήδειας
 
22/05/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Χριστοφή Κασιουρή και εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορμήδειας, στην παρουσία των Βουλευτών κ. Γεώργιου Τάσου και κ. Γιώργου Γεωργίου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα των καθυστερημένων οφειλών της κοινότητας προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ)
. Ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της κοινότητας και του ΤΑΥ για εξεύρεση τρόπων ρύθμισης της αποπληρωμής του χρέους.
Οι εκπρόσωποι της κοινότητας έθεσαν επίσης αίτημα για λήψη μέτρων όσον αφορά τη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων της κτηνοτροφικής περιοχής Ξυλοτύμπου καθώς και την προστασία της κοίτης του φράγματος βόρεια του Συνοικισμού Βάττενας. Ο κ. Υπουργός είπε ότι σχετικά με το πρόβλημα των αποβλήτων και οχληρίας που δημιουργείται από μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή, ήδη τροχοδρομείται η μεταστέγαση της στην Κτηνοτροφική Περιοχή Αγίου Γεωργίου Δάσους Άχνας. Αναφορικά με τις υπόλοιπες αγελαδοτροφικές μονάδες, σημείωσε, έχουν γίνει αναχώματα για τον περιορισμό και διήθηση των λυμάτων που ρέουν προς το φράγμα, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων και κατασκευάστηκε οχετός με σκοπό την εκτροπή των νερών. Επίσης, ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως το Τμήμα Γεωργίας προβεί σε εξέταση της περιοχής ώστε να εξευρεθεί λύση για περαιτέρω περιορισμό των λυμάτων, και όπως το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων εξεύρει τρόπους που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της λάσπης από το φράγμα Βάττενας.

Τέλος, σε σχέση με το αίτημα για διαμόρφωση χώρου στάθμευσης σε δασική γη που βρίσκεται στα σύνορα με την εκκλησία της περιοχής και το αίτημα για να παραχωρηθεί δασική γη για δημιουργία γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου, ο κ. Αλετράρης ζήτησε από το Τμήμα Δασών όπως εξετάσει τον χώρο για να προχωρήσει σε σχεδιασμό παραχώρησης συγκεκριμένης έκτασης, η οποία μπορεί να διατεθεί για τον σκοπό αυτό.