22/5/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών
 
22/05/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Κυθραιώτη και μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών.

Κατά τη συνάντηση τα μέλη του Συνδέσμου αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των σκυροποιών λόγω της οικονομικής κρίσης και προκύπτει από τους περί Λατομείων και Μεταλλείων Κανονισμούς που κ
αθορίζουν ως ελάχιστο ποσό δικαιωμάτων προς το κράτος, το αντίστοιχο των 1000 τόνων για κάθε δεκάριο που καλύπτει το προνόμιο λατομείου. Αναφορικά με αυτό το θέμα, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι προωθείται πρόταση τροποποίησης των Κανονισμών στο Υπουργικό Συμβούλιο για να δίδεται το δικαίωμα στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Μεταλλείων για αυξομείωση των τελών σύμφωνα με τη ζήτηση.

Σε σχέση με το θέμα που αφορά την αδειοδότηση των νέων λατομείων Λάρνακας
, o κ. Υπουργός ανέφερε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το Υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε επαρχία, εξετάστηκε το θέμα επέκτασης υφιστάμενου λατομείου και το θέμα της δημιουργίας νέων λατομικών ζωνών.

Τέλος, σχετικά με το θέμα που έθεσαν τα μέλη για το αγοραίο ενοίκιο, ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως εξεταστεί από την Επιτροπή Αειφόρου Ανάπτυξης Ορυκτών Πόρων.