21/5/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία
 
21/05/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έφθασε χθες βράδυ στην Αυστρία για διήμερη επίσημη επίσκεψη, αρχίζει σήμερα το πρωί τις επίσημες επαφές του στη Βιέννη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας που αποτελείται από την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και το Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μάριο Ιερωνυμίδη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αρχίζει τη σειρά επαφών του με συνάντηση που θα έχει στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας κ.
Heinz Fischer, με τον οποίο θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η οικονομική κρίση και θέματα που αφορούν την ευρωζώνη, η Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, η διεύρυνση της ΕΕ, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.


Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να υπογραφεί Πρωτόκολλο και Πρόσθετο Πρωτόκολλο για την τροποποίηση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας.


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Αυστρίας.


Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβεί στο Κοινοβούλιο όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής της Αυστρίας κα
Barbara Prammer.