5/4/12

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο



Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα και τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παντελή Καψή, έφθασε σήμερα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ελλάδα.


Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλής και ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας Πρέσβης κ. Νέαρχος Παλάς.


Αμέσως μετά την άφιξη του, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Παπαδήμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η χαρά και τιμή για μένα που επισκέπτομαι την Κύπρο. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μία σημαντική και δύσκολη περίοδο και για την Ελλάδα και για την Κύπρο, η οποία αναλαμβάνει τον Ιούλιο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Προσβλέπω σε ουσιαστική και πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τους άλλους συνομιλητές, με στόχο να επιτύχουμε καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού και την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.


Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερά αρωγός και συμπαραστάτης της Κύπρου την επόμενη κρίσιμη περίοδο».