17/4/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

17/04/2012

Το πλοίο που σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο φερόταν να μετέφερε οπλισμό και να βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κύπρου βρίσκεται σε κατεύθυνση προς την Τουρκία, είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς ποια ενημέρωση έχει η Κυπριακή Δημοκρατία για την πορεία του πλοίου που, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, φερόταν να μεταφέρει οπλισμό και να βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κύπρου, ο κ. Στεφάνου είπε : «Είναι ένα θέμα το οποίο παρακολουθούμε στενά, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το πλοίο αυτή τη στιγμή κινείται προς βόρεια κατεύθυνση, προς την κατεύθυνση της Τουρκίας».

Σε ερώτηση αν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με το πλοίο, ο κ. Στεφάνου απάντησε
: «Όχι, δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε έχει γίνει κάποιο διάβημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν έχει βρεθεί το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τούτη την ώρα έχει κατεύθυνση προς την Τουρκία».

Σε ερώτηση κατά πόσον το τελευταίο λιμάνι στο οποίο αγκυροβόλησε το εν λόγω πλοίο ήταν το Πορτ Σάιντ, ο κ. Στεφάνου είπε
: «Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Αυτά τα ζητήματα τα χειρίζονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες και κυρίως η Εμπορική Ναυτιλία».


Αρχή