26/4/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»
 
26/04/2012


Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στην αναμονή 31 κωφά άτομα για επεξεργαστές» το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επισημάνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του στις 20/4/2012, ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για παραχώρηση επεξεργαστών ομιλίας σε δικαιούχους ασθενείς με προβλήματα ακοής ως ακολούθως:
·
Είκοσι (20) επεξεργαστές ομιλίας θα παραχωρηθούν σε αντίστοιχους αιτητές/δικαιούχους (Ομάδα Α). Οι εν λόγω επεξεργαστές αγοράστηκαν μέσω διαδικασίας προσφοροδότησης της Διεύθυνσης Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας και θα παραχωρηθούν το αργότερο εντός ενός μηνός από σήμερα. Υπεύθυνη για την παράδοση των επεξεργαστών θα είναι η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
·
Σε ακόμη έντεκα (11) αιτητές/δικαιούχους (Ομάδα Β), οι οποίοι είτε έχουν αγοράσει τον επεξεργαστή είτε έχουν εγκριθεί για αναβάθμιση του επεξεργαστή τους, θα καταβληθεί επιχορήγηση εντός ενός μηνός από το Υπουργείο Υγείας ύψους μέχρι €9.350 (ανάλογα με το είδος του επεξεργαστή) για αγορά/πληρωμή του επεξεργαστή.
·
Όλοι οι αιτητές/δικαιούχοι θα ενημερωθούν σε ποια από τις πιο πάνω ομάδες ανήκουν, όπως και για τη διαδικασία παραλαβής του επεξεργαστή ή της επιχορήγησης.