26/4/12

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Υγείας των κρατών μελών της ΕΕ, στη Δανία
 
26/04/2012


Ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς συμμετείχε στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Απριλίου στο Horsens/Kolding της Δανίας.
Κατά την έναρξη της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των Υπουργών στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του
Horsens όπου ενημερώθηκαν για το σύστημα υγείας της χώρας και παρακολούθησαν παρουσίαση του συστήματος μηχανογράφησής του, το οποίο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη, καθώς και των εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας για εξυπηρέτηση ασθενών.
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν ο τρόπος διαχείρισης κρίσεων στον τομέα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα σε σχέση με τα εμφυτεύματα μαστού. Συζητήθηκαν
, επίσης, θέματα που αφορούν την εφαρμογή καινοτομιών στην υγειονομική περίθαλψη με στόχο την προώθηση έξυπνων λύσεων για καλύτερη ζωή, όπως και ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων.
Σε παρέμβασή του ο δρ Μαλάς επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας μας να συμμετάσχει σε όλες τις συντονιστικές προσπάθειες οι οποίες θα αναληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων στον τομέα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Σε ό
,τι αφορά το θέμα των καινοτομιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ο δρ Μαλάς επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας η καινοτομία και η έρευνα στην υγειονομική περίθαλψη και γενικά στην πολιτική της υγείας θα αποτελέσουν θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Στο πλαίσιο της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σουηδίας
κα Karin Johansson, με την Κοινοβουλευτική Υφυπουργό Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κα Anne Milton, με τον Υπουργό Υγείας της Ιρλανδίας δρα James Reilly και με τον Υπουργό Υγείας της Σερβίας δρα Zoran Stankovic. Στο επίκεντρο των συναντήσεων ήταν θέματα που αφορούν την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο.