24/4/12

 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
 
24/04/2012


Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο και ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών σχετικά με το θέμα της νοσηλείας και της φροντίδας χρόνιων ασθενών, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιλύσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη νοσηλεία και φροντίδα χρόνιων ασθενών με τη λήψη δράσεων που συνδυάζουν την παροχή ιατρικής φροντίδας στο σπίτι των ασθενών και νοσηλευτική φροντίδα σε ιατρικά κέντρα. Σημειώνεται πως δεκάδες ασθενείς επωφελούνται από αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να παρουσιάζονται οποιαδήποτε προβλήματα.

Αναγνωρίζουμε τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η επέκταση των εν λόγω υπηρεσιών, έτσι ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με ποιοτικά αναβαθμισμένη φροντίδα.

Όλες οι χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς τη νοσηλεία και τη φροντίδα ασθενών. Κάθε περίπτωση ασθενή είναι ωστόσο ξεχωριστή και ο τρόπος αντιμετώπισης της διαφέρει.

Το Υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με στόχο την παροχή αυξημένης ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.