17/4/12



Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ
 
17/04/2012




Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφορικά με τη συνάντηση, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι συζήτησαν, κυρίως, θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Μεταξύ αυτών, ανέφερε, οι προοπτικές και η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών στα θέματα της ενέργειας και του τουρισμού, καθώς και το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Κύπρο. Ο κ. Συλικιώτης εξήγησε, επίσης, ότι ενημέρωσε τον κ. Liberman για τη συνεργασία που υπάρχει με τα συναρμόδια Υπουργεία και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, για όλα αυτά τα θέματα, και ιδιαίτερα όσον αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στην Κύπρο και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών.
Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Ισραήλ με σκοπό τη διεξαγωγή πιο συγκεκριμένων συζητήσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς Ενέργειας και Τουρισμού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σειρά των επισκέψεων στην Κύπρο του Πρωθυπουργού, του Προέδρου και των Υπουργών του Ισραήλ, βοηθά στη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.
Από την πλευρά του, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ο κ. Liberman σημείωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και επισήμανε ότι προωθείται σήμερα η συνεργασία σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών του τουρισμού, της ενέργειας, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των επενδύσεων στη βιομηχανία και τα κτηματομεσιτικά. Ο Ισραηλινός Υπουργός εξήγησε ότι διατηρείται πλέον ένας καλός ρυθμός στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο από την ίδρυση των δύο κρατών. Στη συνέχεια, ευχήθηκε όπως τα θετικά αποτελέσματα φανούν, όχι μόνο στον αριθμό των αμφίδρομων επισκέψεων Υπουργών, αλλά και στους αριθμούς του διμερούς εμπορίου. Τέλος, σημείωσε ότι θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Οικονομικών του Ισραήλ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ξανασυναντηθεί με τον κ. Συλικιώτη όταν ο Υπουργός Εμπορίου επισκεφθεί το Ισραήλ.