17/4/12


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρέσβη της Κίνας
 
17/04/2012




Η Κίνα υποστηρίζει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, είπε σήμερα ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Li Guobang, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Πρέσβης της Κίνας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μέσω διερμηνέα, ότι «με τον κ. Πρόεδρο μιλήσαμε για το Κυπριακό και για τις διμερείς μας σχέσεις. Όπως γνωρίζετε, η Κύπρος και η Κίνα είναι παραδοσιακά φίλες χώρες. Πέρυσι γιορτάσαμε τα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων.

Η κινεζική πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στις διμερείς μας σχέσεις και το ίδιο και ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Τώρα οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται σε ένα ιστορικό στάδιο και θα καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμισή τους».


Ο Κινέζος Πρέσβης πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και υπογράμμισε: «Η θέση της Κίνας στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρη και συνεπής. Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κύπρου και υποστηρίζουμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πιστεύουμε ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων θα συμβάλει σημαντικά στην επανένωση της Κύπρου και στη σταθερότητα στην περιοχή».