2/4/12

Συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο στο πλαίσιο της 126ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής ΄Ενωσης, στην Καμπάλα

02/04/2012





Στο πλαίσιο των εργασιών της 126ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες διεξάγονται στην Καμπάλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο με τη συμμετοχή μελών της αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκπροσώπων τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Κύπριοι Βουλευτές αναφέρθηκαν στην παρούσα φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, εν αναμονή και της έκθεσης προόδου του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ. Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας υπογράμμισαν εκ νέου την ανάγκη επίτευξης μιας δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και κοινώς αποδεκτής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Κύπριοι Βουλευτές επανέλαβαν, εξάλλου, την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς σε λύση που να λαμβάνει υπόψη την πολιτική και όχι αριθμητική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και η οποία να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους Κυπρίους. Υπογράμμισαν επίσης το γεγονός ότι το κλειδί της λύσης του προβλήματος βρίσκεται στην Τουρκία, η οποία ευθύνεται άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

Την κυπριακή αντιπροσωπία στην 126η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης αποτελούν οι Βουλευτές κ. Τάσος Μητσόπουλος (επικεφαλής) και κυρίες Σκεύη Κουκουμά-Κούτρα, Αθηνά Κυριακίδου και Ρούλα Μαυρονικόλα.