5/4/12

Ο Υπουργός ΄Αμυνας συναντήθηκε με ανώτατο Βρετανό αξιωματικό
 
05/04/2012


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα στο γραφείο του, συνάντηση με τον Διακλαδικό Διοικητή Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Αντιπτέραρχο Stuart Peach.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, καθώς και για τις σχέσεις των Ένοπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αντιπτέραρχος Stuart Peach εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται σε όλους τους τομείς.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για το κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι δυστυχώς η στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Ωστόσο, η δική μας πλευρά, τόνισε ο κ. Ηλιάδης, εμμένει σταθερά στις προσπάθειες για βιώσιμη και οριστική λύση μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού.

Για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ανεύρεση φυσικού αερίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ακόμη ένα σοβαρό κίνητρο για να συνεργαστεί η Τουρκία για τη βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα χώρο ειρήνης, συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους πολίτες της.