4/4/12

Επαφές του Προέδρου της Βουλής στη Θεσσαλονίκη
\
04/04/2012





Την αμέριστη συμπαράσταση του κυπριακού λαού στην οικονομική δοκιμασία που διέρχεται ο μητροπολιτικός Eλληνισμός και τη βεβαιότητα του ότι θα ξεπεραστούν σύντομα οι δυσκολίες και η Ελλάδα θα μπεί ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου σε επαφές του στη Θεσσαλονίκη με τον Αναπληρωτή περιφερειάρχη κ. Δ. Ψωμιάδη, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θ. Μπακογλίδη.

Ενημερώνοντας τους για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν δικαιολογούν καμία απολύτως αισιοδοξία αφού η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, όχι μόνο δεν έχει οδηγήσει σε πρόοδο, αλλά ανέδειξε για μια ακόμη φορά την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία.

Τώρα, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι η ώρα της αλλαγής τακτικής στις διαπραγματεύσεις και στρατηγικής στη συνολική διαχείριση του Κυπριακού. Με καταγγελία της τουρκικής στάσης ενώπιον της διεθνούς και ευρωπαϊκής κοινότητας. Με διαμόρφωση περιγράμματος λύσης του Κυπριακού που να οριοθετεί τα όρια ασφαλείας για την εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Με αξιοποίηση της ευρωπαϊκής ιδιότητας της Κύπρου αλλά και της ευρωπαϊκής φιλοδοξίας της Τουρκίας, για να υποχρεωθεί να τερματίσει την κατοχή και να αποδεχθεί λύση στη βάση των αρχών του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Όλοι μαζί, κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ελλάδα, Κύπρος και απόδημος Ελληνισμός, θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε επίσης το Γ΄ Σώμα Στρατού και σε συνάντηση του με τον Διοικητή του Σώματος υπογράμμισε ότι, όσο η κατοχή είναι παρούσα και οι τουρκικές απειλές κορυφώνονται, υπάρχει ανάγκη συνεχούς αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο, για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν την όποια επιβουλή.

Όλοι οι συνομιλητές του Προέδρου της Βουλής εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός Ελληνισμός για εθνική και φυσική επιβίωση.