20/3/12

* Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net


20/03/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση είναι οι υπό εξέλιξη στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΕΕ και η συνεργασία με άλλους Οργανισμούς.



Επιπρόσθετα, ο κ. Ηλιάδης θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας. Στη συνάντηση θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η πρωτοβουλία συγκέντρωσης και διαμοιρασμού δυνατοτήτων (Pooling & Sharing).

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες ο κ. Ηλιάδης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, τους Ευρωβουλευτές κ. Hanes Svoboda, κ. Michael Gahler, κ. Κούλη Μαυρονικόλα και κα Ελένη Κοππά, τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ/EEAS) κ. Pierre Vimont, την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EOA) κα Claude France Arnould, τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής (CEUMC) Στρατηγό Hakan Syren και τον Γενικό Διευθυντή του Στρατιωτικού Επιτελείου (DGEUMS) Στρατηγό Ton Van Osch.

Κατά τις συναντήσεις ο κ. Ηλιάδης θα συζητήσει θέματα που αφορούν την Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σχετίζονται με τις υποχρεώσεις του Υπουργείου Άμυνας καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.