20/3/12

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ με τη Γενική Διεύθυνση Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

20/03/2012





Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Διεύθυνση Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. To Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν από κυπριακής πλευράς η Προϊστάμενη της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Εμμανουέλλα Λαμπριανίδη και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Διερμηνείας κ. Marco Benedetti.

Η υπογραφείσα Συμφωνία διέπει την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου που πραγματοποιηθούν στην Κύπρο κατά το εξάμηνο Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2012.

Σημειώνεται ότι η Γενική Διεύθυνση Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί τη μεγαλύτερη υπηρεσία διερμηνείας στον κόσμο, ενώ αναλαμβάνει κατά συνήθη πρακτική τη διερμηνεία των συναντήσεων υψηλού επιπέδου στις εκ περιτροπής Προεδρίες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Benedetti είχε επίσης συνάντηση με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και γενικότερα θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου 2012.