20/3/12

Τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών

 
20/03/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η τελετή παράδοσης του Υπουργείου στη νεοδιορισθείσα Υπουργό Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, στην παρουσία στελεχών και λειτουργών του Υπουργείου.



Καλωσορίζοντας την κα Μαύρου, ο απερχόμενος Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης αφού της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, ανέφερε ότι η στήριξη του προς αυτήν είναι δεδομένη, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι παραδίδει το Υπουργείο σε σίγουρα χέρια.

Αναφερόμενος στη θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Συλικιώτης τόνισε χαρακτηριστικά πως «ολοκληρώνεται ένας κύκλος». Στα χρόνια αυτά, πρόσθεσε, παράχθηκε ένα αρκετά σημαντικό έργο πρώτα απ’ όλα για τον πολίτη, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το κατεξοχήν Υπουργείο του πολίτη, το οποίο ασκεί μια ευρύτατη κοινωνική πολιτική. Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία στις θεσμικές αλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, όπως η Πολεοδομική Αμνηστία, η εισαγωγή νέων διαδικασιών στην τροποποίηση των Τοπικών Σχεδίων, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η στεγαστική πολιτική, αλλά και οι διάφορες τομές που προωθήθηκαν όπως η μηχανογράφηση του Υπουργείου και του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, καθώς και τα διάφορα έργα που υλοποιήθηκαν αξιοποιώντας τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Το έργο που έχει υλοποιηθεί, επισήμανε, ανταποκρίνεται σε αυτό που είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση απέναντι στον λαό ότι θα πράξει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα η επιτυχημένη πορεία του Υπουργείου να συνεχιστεί. Ο κ. Συλικιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τη συμβολή όλων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Αποχωρώντας, ο κ. Συλικίωτης ευχαρίστησε «από καρδιάς», όπως είπε, όλους τους συνεργάτες του και το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών για την άριστη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο.

Απο πλευράς της η νέα Υπουργός κα Μαύρου δήλωσε, μεταξύ αλλών, ότι είναι μεγάλη η πρόκληση και βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνει, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το Υπουργείο με το μεγαλύτερο φάσμα αρμοδιοτήτων και ευθυνών. Στις σημερινές συνθήκες, ανέφερε η νέα Υπουργός, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαδραματίσουμε εκείνο τον ρόλο που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου, γιατί είναι αυτό που αναμένει ο κόσμος.

Παράλληλα, εξήγησε, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με «μεγαλύτερη υπευθυνότητα και απαιτήσεις από τον εαυτό μας» τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο Εσωτερικών. «Οι δυσκολίες είναι πολλές γιατί αλλάζουν συνεχώς οι απαιτήσεις» δήλωσε η νέα Υπουργός, σημειώνοντας ότι έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα.

Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο χρόνο, τόνισε η κα Μαύρου, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι με συλλογική δουλειά μπορεί να αντιμετωπιστούν οι όποιες προκλήσεις.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αντρέας Ασσιώτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προσωπικού προς τον απερχόμενο Υπουργό για την προσφορά του και τη συνεργασία που είχαν, σημειώνοντας τα σημαντικά επιτευγματα της θητείας του απερχόμενου Υπουργού. «Υπήρξε μια περίοδος πλήρους, πολυεπίπεδου έργου και σημαντικών επιτευγμάτων» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην προετοιμασία που έγινε υπό την καθοδήγηση του απερχόμενου Υπουργού για την επικείμενη Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Ο κ. Ασσιώτης εξέφρασε, τέλος, την ετοιμότητα του προσωπικού να στηρίξει τη νέα Υπουργό στο έργο της, διαβεβαιώνοντας ότι όλο το προσωπικό θα σταθεί δίπλα της με επιμονή και αφοσίωση, τόσο για να υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις που πηγάζουν από την επικείμενη Προεδρία όσο και για τη διεκπεραίωση του έργου της Κυβέρνησης.