2/3/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας
02/03/2012





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Μάριο Γεωργίου και εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν σχετικά με το αίτημα για κατασκευή φράγματος στον ποταμό Γυαλιά, στην Αγία Βαρβάρα. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει σχετική μελέτη με θετική γνωμάτευση από την Περιβαλλοντική Αρχή και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για να εκπονηθεί Μελέτη Δέουσας Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, εφόσον η περιοχή εμπίπτει στο Δίκτυο Natura 2000. Επίσης ανακοίνωσε ότι το εν λόγω φράγμα θα ονομαστεί «Φράγμα Ιδαλίου – Αγίας Βαρβάρας».

Σχετικά με το αίτημα της κοινότητας για αναδάσωση του βουνού «Αλμυράς» που έχει ήδη κηρυχθεί σε κρατικό δάσος, οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν ότι δεν θα γίνουν εκτεταμένες αναδασώσεις στην περιοχή με μηχανικά μέσα, αλλά εμπλουτιστικές φυτεύσεις με κατάλληλα δασικά ή άλλα είδη, όπως μελισσοτροφικά φυτά. Τέλος, ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι για την υλοποίηση του έργου θα ετοιμαστεί ειδικό Σχέδιο Αναδάσωσης εντός του 2013 και η αναδάσωση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2014.