1/3/12

Ο Βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ έλαβε μέρος σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για την Αλιεία

01/03/2012





Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ έλαβε μέρος στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (Κ.Αλ.Π.) την οποία διοργάνωσε στις Βρυξέλλες, στις 28 Φεβρουαρίου 2012, η Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), με τη συμμετοχή βουλευτών από τα Εθνικά Κοινοβούλια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Τη Συνάντηση προσφώνησαν η Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία κ. Μαρία Δαμανάκη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αλιείας του ΕΚ κ. Mato Adrover.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η μεταρρύθμιση του βασικού κανονισμού της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η κοινή οργάνωση αγοράς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης των νομοθετικών προτάσεων που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής ο κ. Γαβριήλ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η στήριξη της αλιείας αποτελεί ουσιώδες ζήτημα για τις μεσογειακές χώρες, ιδιαίτερα για τις μικρές, όπως είναι η Κύπρος. Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο κ. Γαβριήλ υπογράμμισε την ανάγκη εξασφάλισης από την ΕΕ των δεσμεύσεων των εκτός της Ένωσης Μεσογειακών Εταίρων με παράλληλη την ανάληψη κοινών δράσεων για να επιτευχθεί μια βιώσιμη εκμετάλλευση η οποία να είναι επωφελής για όλους.