17/2/12

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Χοιροτρόφων

17/02/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Νεοφύτου και εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Χοιροτρόφων.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην επιτυχία της έγκρισης κυπριακού σφαγείου από Ρώσους επιθεωρητές για εξαγωγή χοιρινού κρέατος προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι εκπρόσωποι των χοιροτρόφων ευχαρίστησαν τον Υπουργό Γεωργίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για τις απαραίτητες επαφές που έγιναν με το αντίστοιχο Υπουργείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχία αυτή.

Οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στη συνέχεια σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της χοιροτροφίας και έθεσαν το ζήτημα της αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών, το οποίο, όπως ανέφεραν, δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας του κλάδου. Ζήτησαν όπως εξετασθεί η πολιτική που ακολουθεί η Επιτροπή Σιτηρών όσον αφορά στις εισαγωγές των ζωοτροφών και στον καθορισμό των τιμών.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η Επιτροπή Σιτηρών λειτουργεί υπό τη μορφή οργανισμού ιδιωτικού δικαίου και το Υπουργείο Γεωργίας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της. Σημείωσε, όμως, ότι από την πλευρά του το Υπουργείο Γεωργίας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και εμπίπτει στις αρμοδιότητές του για να στηρίξει τους χοιροτρόφους.