29/2/12

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, στις Βρυξέλλες
29/02/2012





Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής για και την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 1η Μαρτίου, στις Βρυξέλλες. Θέμα της Συνόδου είναι η σημασία του κοινωνικού διαλόγου ως κύριου μέσου/εργαλείου για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

Η Σύνοδος θεσπίστηκε με βάση Απόφαση του Συμβουλίου το 2003, με στόχο τη συνεχή συνεννόηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Συμβουλίου, της Επιτροπής και των κοινωνικών εταίρων για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο πριν από κάθε Εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται από κάθε Προεδρία. Η Σύνοδος προεδρεύεται από κοινού από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε αυτή συμμετέχουν ανώτατου επιπέδου εκπρόσωποι της εκάστοτε Προεδρίας του Συμβουλίου, των δύο επόμενων Προεδριών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κοινωνικών εταίρων.