22/2/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει τις επαφές του στις Βρυξέλλες

22/02/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έφθασε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες επικεφαλής αντιπροσωπείας των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχίζει σήμερα το πρωί τις επαφές του εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.



Η αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρόεδρο Χριστόφια αποτελείται από την Υπουργό Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιο Φλουρέντζου, τον Υπουργό Εσωτερικών·κ. Νεοκλή Συλικιώτη, την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου, τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και τον Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το πρωί τα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κτήριο της Κομισιόν, όπου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι Υπουργοί που θα τον συνοδεύουν θα παρακαθίσουν σε κοινή σύσκεψη με την Oλομέλεια του Κολεγίου των Επιτρόπων. Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναπτύξει, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής με έμφαση στις διορθωτικές αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν σε ό,τι αφορά στην κατανομή και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναπτύξει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Μπαρόσο θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

To απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δεχθεί την Επίτροπο κα Ανδρούλα Βασιλείου και μέλη του Γραφείου της και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με το προσωπικό της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που τον συνοδεύουν θα πραγματοποιήσουν διμερείς συναντήσεις με Επιτρόπους του Κολεγίου, αλλά και παρεμβάσεις για θέματα των αρμοδιοτήτων τους τόσο κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Κολεγίου των Επιτρόπων όσο και στη διάρκεια του γεύματος εργασίας.