20/2/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου

20/02/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επισκέφθηκε σήμερα το Συνεδριακό Κέντρο το οποίο θα φιλοξενήσει τις υπουργικές και άλλες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, και ξεναγήθηκε στους χώρους του κτηρίου το οποίο παραδόθηκε από την εργοληπτική εταιρεία τον Φεβρουάριο.


Τον Πρόεδρο Χριστόφια συνόδευαν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης και ο Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, στον Πρόεδρο Χριστόφια και τη συνοδεία του έγινε μια σύντομη παρουσίαση του έργου των κτηριακών εγκαταστάσεων από αρμόδιους λειτουργούς.

Ο αρχιτέκτονας του έργου κ. Φοίβος Ιακωβίδης, ο οποίος υπάγεται στο Τμήμα Δημοσίων Έργων ανέφερε πως το όλο έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2010 και ολοκληρώθηκε τον αντίστοιχο μήνα του 2012, σημειώνοντας ότι το κόστος του έργου ανέρχεται στα 20,4 εκ. ευρώ, παραμένοντας στο πλαίσιο της αρχικής εκτίμησης.

Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έργου καλύπτει όλες τις ανάγκες για τη διεξαγωγή της Προεδρίας της ΕΕ, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα υπερσύγχρονο έργο, άρτια κατασκευασμένο και εξοπλισμένο, πανέτοιμο να φιλοξενήσει την πρώτη Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕ, η κα Θάλεια Αντωνίου είπε το Συνεδριακό Κέντρο θα φέρει την ονομασία «Φιλοξενία» και πρόσθεσε ότι σε Υπουργικό επίπεδο θα πραγματοποιηθούν σε αυτό περίπου 20 συναντήσεις, τόσο Άτυπα Συμβούλια Υπουργών όσο και Υπουργικές Διασκέψεις, περιλαμβανομένης της επίσκεψης του Κολεγίου των Επιτρόπων. Επισήμανε ότι οι πλείστες των συναντήσεων αυτών θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο.

Πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθούν άλλες περίπου 80 συναντήσεις σε χαμηλότερο επίπεδο, οι περισσότερες από τις οποίες θα λάβουν χώραν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Τέλος, ανέφερε ότι με την παράδοση του έργου από τον εργολάβο, το έργο θα δοθεί σε ανάδοχο για τη διαχείρισή του, προσθέτοντας ότι η προσφορά έχει ήδη κατοχυρωθεί στον ανάδοχο.