17/2/12

* Εκπόνηση Στρατηγικών Χαρτών Θορύβου για τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου Ζητείται η γνώμη του κοινού για Σχέδια Δράσης *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

17/02/2012

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ανακοινώνει ότι η εταιρία Hermes Airports Ltd. έχει προχωρήσει στην εκπόνηση Στρατηγικών Χαρτών Θορύβου για τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, βάσει των προνοιών του Νόμου 


Αρ.224(Ι)/2004 σχετικά με την Αξιολόγηση και Διαχείριση του Περιβαλλοντικού Θορύβου. Οι υπό αναφορά Στρατηγικοί Χάρτες και Σχέδια Δράσης έχουν εγκριθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος (www.moa.gov.cy/environment), στη διαδρομή Αειφόρος Ανάπτυξη/ Περιβαλλοντικός Θόρυβος/ Μελέτη Θορύβου και Σχέδια Δράσης Αερολιμένα Λάρνακας (και αερολιμένα Πάφου, αντίστοιχα).

Σύμφωνα με τις διατάξεις που αναφέρονται στο άρθρο 9 – εδάφια (5) και (6) του Νόμου Αρ.224(Ι)/2004 σχετικά με την Αξιολόγηση και Διαχείριση του Περιβαλλοντικού Θορύβου, η λήψη της γνώμης του κοινού σχετικά με προτάσεις για Σχέδια Δράσης και η παροχή στο κοινό ευκαιρίας συμμετοχής στον καταρτισμό και αναθεώρηση των Σχεδίων αυτών κρίνεται απαραίτητη. Οι απόψεις του κοινού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και το κοινό να ενημερώνεται για τις σχετικές αποφάσεις.

Βάσει των πιο πάνω, καλούνται όσοι έχουν οποιεσδήποτε απόψεις/ θέσεις ή και ερωτήματα περί του θέματος να επικοινωνήσουν γραπτώς με το Τμήμα Περιβάλλοντος, (Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Διευθυντής Τμήματος Περιβάλλοντος, 1498-Λευκωσία, Τηλ:22408913, Φαξ:22774945, Ηλεκτρ. Διεύθ.: dkoutroukides@environment.moa. gov.cy), εντός 30 ημερών.