16/2/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Ανδρούλα Βασιλείου

16/02/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας, Νεολαίας και Αθλητισμού κα Ανδρούλα Βασιλείου.


Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου έκανε αναφορές στις προετοιμασίες της Κύπρου και ιδιαίτερα της Βουλής, για την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στα κράτη μέλη, αλλά και στο σύνολο της ΕΕ, ανταλλάσσοντας απόψεις συναφώς με την κα Βασιλείου στα θέματα των αρμοδιοτήτων της και ιδιαίτερα στο πώς επηρεάζεται ο προϋπολογισμός του χαρτοφυλακίου της Κυπρίας Επιτρόπου από την κρίση.

H κα Βασιλείου ενημέρωσε, από πλευράς της, τον κ. Ομήρου για τις καινοτομίες που αναμένονται να επέλθουν μέσω της έγκρισης του νέου χρηματοδοτικού πλαισίου για την περίοδο 2014 – 2020, στους τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η κα Βασιλείου τόνισε, εξάλλου, τη σημασία της προώθησης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κύπρο η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων, για παράδειγμα με την καθιέρωση ενός ετήσιου διεθνούς συνεδρίου παρουσίασης όλων των σχετικών προγραμμάτων. Αυτό, σημείωσε η κα Βασιλείου, θα οδηγήσει, ανάμεσα σε άλλα, στη μείωση του αριθμού των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη εξάλειψης του φαινομένου του αναλφαβητισμού στην Ευρώπης, μέσω της δημιουργίας και χρηματοδοτικής στήριξης μη κυβερνητικών οργανισμών.