16/2/12

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ , στις Βρυξέλλες
16/02/2012





Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα συμμετάσχει στις ολοήμερες εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO) που θα συνέλθει αύριο στις Βρυξέλλες.

Κύρια θέματα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι η διεξαγωγή συζήτησης πολιτικής σε σχέση με την εφαρμογή της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής και η ανταλλαγή απόψεων ως προς τη συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια Οργανισμών.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου EPSCO, η κα Υπουργός θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Τη συνάντηση θα απασχολήσει η εφαρμογή της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και η τροποποίηση της οδηγίας που αφορά στην απόσπαση των εργαζομένων στην ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Βρυξέλλες η κα Χαραλάμπους θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους της από την Φιλανδία και την Ιρλανδία, τους οποίους θα ενημερώσει για τις προκαταρκτικές προτεραιότητες της Κύπρου ως προεδρεύουσας χώρας στο EPSCO.